Çalışan bağlılığı genellikle bilgi ile başlar. Sektörünüzdeki en parlak ve en yetenekli ekibi bir araya getirmek istersiniz, ancak yeni elemanlarınız her zaman gerekli altyapıya sahip değildir.
Daha da önemlisi, herkes yeni bilgilerden faydalanabilir. Ancak çalışanlarınızı sıkıcı seminerlere katılmaya zorlamak veya bitmeyen eğitim videoları izlemeye zorlamak yerine, oyunlaştırmayı çok yönlü çalışan bağlılığı stratejinizin bir parçası olarak düşünebilirsiniz. En iyi kurum içi çalışan etkileşim uygulamaları oyunlaştırmayı yazılımlarının bir parçası olarak sunar.
Daha Fazla İnsan Artık Oyunlara Öncesinden Daha Fazla Vakit Ayırıyor
Yapılan araştırmada evlerin yüzde 60’ından fazlasında en az bir oyuncu bulunuyor.
Bazıları masaüstü bilgisayarlarında saatlerce World of Warcraft ile vakit geçirirken kimi ise telefonlarında birkaç tur Candy Crush ile boş vakitlerini geçiriyor.
Oyun oynama istatistikleri sadece çocuklar ve genç erkekler değil. Ortalama bir kadın oyuncu 44 yaşında. Bu, oyun oynamanın nesiller ve cinsiyetler arasında yayıldığı anlamına gelir. Oyunlaştırma işlevi içeren bir çalışan etkileşim uygulamasını kullanıma sokarsanız, bu bilgileri kendi yararınıza kullanabilirsiniz.
Oyunlaştırma ve Oyun Aynı Şeyler Değil
İşverenlerin panik yaptığı nokta burası. Oyunlaştırma çalışanları bilgisayar veya playstation başına koymak anlamına gelmiyor. Aslında, oyun ve oyunlaştırma yalnızca bir ana özelliği paylaşır. Bu da ödül almak için görevleri tamamlamak.
Oyunlaştırma kelimesi sizi korkutuyorsa, bunun yerine “oyun tabanlı öğrenme” olarak düşünün. Eğitimi, ödül temelli bir formata dönüştürüyorsunuz.
Bir çalışan etkileşim uygulaması, kişiler arası rekabeti teşvik etmek, katılım düzeylerini artırmak ve öğrenme sürecini izlemek için oyunlaştırmayı kullanabilir.
Çoklu Öğrenme Stillerine Yönelik Çalışan İletişim Uygulamalarında Oyunlaştırma
Çoklu öğrenme stillerinin var olduğunu zaten biliyor olabilirsiniz. Oyunlaştırma, çalışanlarının kafalarının işleyişleri nasıl olursa olsun öğrenmelerine yardımcı olur.
Bunun nedeni oyun tabanlı öğrenmenin birden fazla girdi türü içermesidir. Kullanıcılar bilgileri ekranda görebilir, sinyalleri ve diğer sesleri duyabilir ve tekrarlamaya tanıklık eder.
Sonuç? Daha hızlı öğrenme ve artan bilgi saklama. Ayrıca, çalışan bağlılığı stratejilerinize bir araç daha eklemiş oluyorsunuz.
Oyun Oynamak ‘Ödül Kimyasalı’ Salgılar
Bilim adamları, oyun oynamanın beyinde dopamin denilen bir nörotransmiteri serbest bırakabileceğini kanıtladı. Bazen “ödül kimyasal” olarak adlandırılır, çünkü bir hedef veya dönüm noktasına ulaştığınızda başınıza gelir.
Örneğin, şirketiniz gelir tahminini aştığında veya kişisel hesabınız istediğiniz takipçi sayısını geçtiğinde bir dopamin salgısı alabilirsiniz. Bir oyunda seviye atladığınızda da aynı şey olur.
Çalışanlarınız çalışan iletişim uygulamalarında yeni seviyelere ulaştığında, beyinleri bir doz dopamin sunar. Bu, öğrenmeye devam etmelerini ve uygulamaya katılımın devam etmesini sağlayarak çalışanların katılımının artmasına neden olur.
Oyunlaştırma Çalışan İletişim Uygulamasına Katılımı Artırabilir
Herkes bir meydan okumayı sever. İşyerinde bir çalışan etkileşim uygulamasını ilk tanıttığınızda, hemen ilgilenme göremeyebilirsiniz. Çalışanlarınız henüz buna alışık değiller ve uygulamanın amacı hakkında endişe duyabilirler.
Oyunlaştırma, kullanıcıları hedeflere ulaşmaya ve yeni beceriler öğrenmeye teşvik ederek etkileşimi artırır. Çalışanlarınız zamanla, telefon ve diğer cihazlarındaki diğer aktivitelerden oyunlaştırma için vazgeçeceklerdir.
Hepsinden iyisi, oyunlaştırmayı uygun gördüğünüz herhangi bir şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin, teşvik sağlamak için; teşvikler somut veya dijital olabilir.
Örneğin, çalışanlarınızın bir modülü veya seviyeyi her tamamladıklarında rozet veya sertifika kazandırın. Alternatif olarak, çalışanların belirli dönüm noktalarına ulaştıklarında bir hediye seçmelerine izin verin veya çalışanların tamamladıkları her seviyede daha fazla giriş yapmalarını sağlayacak şirket genelinde çekilişler gerçekleştirin.
Dostça Rekabet Yüksek Verimliliğe Yol Açabilir
İşyerinde çok fazla rekabet olması gerginlik, endişe ve hayal kırıklığına neden olabilir. Ancak, etkili bir şekilde kullanıldığında, çalışan katılımını ve eğlenceyi artırabilir.
Oyunlaştırmayı veya oyun temelli öğrenmeyi arkadaşça rekabet olarak düşünün. Personeliniz terfi veya zam için rekabet etmiyor; bilgi ve övünme için yarışıyorlar. Teşvik sunsanız bile, bir seviyeyi tamamlayamazlarsa, çalışanlarınızın işlerini tehdit etmiyorsunuz.
Birçok işletme sahibi, oyunlaştırmanın çalışanları işten uzaklaştıracağından endişe duyuyor. Gerçekte, bunun tersi doğrudur. Çalışanlar oyunlaştırma uygulaması yoluyla bilgiyi aldıkça, işlerini daha hızlı ve daha verimli yapmayı öğreniyorlar. Ayrıca, evde ya da yolda, mesai saatlerinden daha fazla zaman harcadıklarını fark edebilirsiniz.
Hala kurum içi çalışan uygulamanızı edinmediniz veya edinmekte kararsız mı kaldınız? Bizimle iletişime geçin.
http://loopage.com/tr/oyunlastirma-neden-iyi-bir-calisan-etkilesimi-stratejisidir/
Leave a Reply