Nadir Kitaplar: Osmanlı Türkçesi, Arapça ve Farsça kitaplardan oluşan dijital kitap koleksiyonudur. Ömer Akmaner, Ömer Faruk Atabek, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Prof. Dr. Neşet Çağatay ve Ali Rıza Doksanyedi’nin Anadolu Üniversitesi Kütüphanesine bağışladığı 3500 kitabın dijitalleştirilmesiyle tamamlanacaktır.

Mikrofilmler: Mikrofilm formatında saklanmış, çoğunluğu Osmanlı Türkçesinde 80 gazetenin elektronik ortama aktarılmasıyla oluşturulmuş dijital gazete ve dergi arşivdir. İlk resmî, ilk yarı resmî ve ilk özel gazete de dâhil olmak üzere Türk basın tarihinin çok önemli gazete ve dergileri bu arşivde mevcuttur.
Yerel Gazeteler: Eskişehir’in tarihine ve kültürüne ışık tutan yerel gazetelerin dijitalleştirilmesi ile oluşturulmuş özel arşivdir.

Aöf Arşiv Kitapları: Açık Kütüphane’de Açıköğretim Sistemine dâhil olan Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Açık Lise’nin farklı derslerine ait 804 adet arşiv kitap bulunmaktadır.

Aöf Arşiv Videoları: Açık Kütüphane’de başlangıcından itibaren Açıköğretim Sistemindeki farklı dersleri içeren 1500 adet arşiv video bulunmaktadır. Söz konusu videoların içerisinde AÖF İngilizce ve Almanca dersleri gibi yapıldığı dönemde ses getiren ve nostaljik değere de sahip olan derslerin yanı sıra birçok farklı bölümün dersleri yer almaktadır.
Türk Klasikleri: Osmanlı harfleriyle yazılmış ve telif sorunu olmayan Türk fikir ve edebiyat tarihinin önemli klasikleri, Anadolu Üniversitesi’nin bünyesinde çalışan öğretim üyelerinin Latin harflerine sözlükle birlikte aktarmasıyla Açık Kütüphane’de kendisine yer bulmuştur.
Sesli Kitaplar: Ulusal ve uluslararası önemli kitapların özel ortamlarda seslendirmesi ile oluşturulmuş arşivdir.

Ücretsiz Veritabanları: Açık Kütüphane’den çok sayıda ulusal ve uluslararası ücretsiz veritabanına erişim sağlanabilmektedir.

Leave a Reply